Nedlagd isfabrik blir dagcenter för hemlösa i Las Palmas

En tidigare isfabrik på Plaza Manuel Becerra i La Isleta i Las Palmas ska omvandlas till ett dagcenter för hemlösa. Ombyggnadsarbetet har nu påbörjats.

Politiker och byggnadschef framför isfabriken som ska byggas om. Foto: Ayuntamiento de Las Palmas

Förra året gick skådespelarna Brad Pitt och Marion Cotillard in i isfabriken, som omvandlades till ett nazistiskt högkvarter för scener för spelfilmen Allied.

Nu blir fabriken det första hemmet av sitt slag för hemlösa i Las Palmas, skriver kommunen Las Palmas i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare finns det tre mottagningscenter i kommunen. Några av de tjänster som de erbjuder, som duschar, tvättstuga och matsalar, ska överföras till isfabriken för att möjliggöra mer utrymme för andra aktiviteter riktade till hemlösa.

Arbetet ingår i en omfattande plan för hemlösa i Las Palmas kommun som presenterades tidigare i år.

I den första fasen av arbetet blir det rivning och städning. I nästa fas kommer det att bli en strukturell rehabilitering av hela byggnaden.

Den tredje fasen, som förmodligen börjar nästa år, innefattar byggandet av rum på båda våningarna.

Det kommer att finnas väntrum, ett medicinskt behandlingsrum, gym, kontorslokaler och en trädgård för viloprogram samt ett kök, matsal för 60 personer, bagageförvaring, badrum och dusch i byggnaden.

Studier görs för en eventuell förlängning med en eller två våningar i byggnaden.

De andra mottagningarna för hemlösa i Las Palmas, Gánigo, El Lasso och La Isleta,  har sammanlagt plats för totalt 116 personer.