Örådet på Gran Canaria köper naturområde i Güi-Güi

Örådet i Gran Canaria har kommit överens med den privata ägaren av en del av det skyddade naturreservatet Güi-Güi väster om Gran Canaria om att köpa marken för tre miljoner euro.

Güi-Güi ligger på västra sidan av Gran Canaria och sträcker sig från berget ner till kusten, där det finns en vacker naturlig strand. Ill: Google Earth / Canariajournalen

Güi-Güi, tillsammans med Inagua, Tamadaba och Roque Nublo, kommer att bilda ett naturreservat som kommer att föreslås som nationalpark, tillkännagav örådet idag, torsdag.

Den tre miljoner kvadratmeter stora tomten som örådet nu köper uppgår till cirka tio procent av Güi-Güi. Resten är i offentligt ägande från tidigare.

Ägaren, en kanarisk affärsman, ville initialt ha sex miljoner euro för tomten. I januari var det mycket bevakning i media att affärsmannen hade lagt ut marken till försäljning på en av Kinas största fastighetsportaler.

Nu har han dock gått med på att sälja den för tre miljoner euro. Formaliseringen av köpet har börjat och överföringen kommer att äga rum i december-januari.

Güi-Güi är särskilt känt för sin vackra och otillgängliga naturstrand, som av många anses vara den vackraste på Kanarieöarna.

Tags