ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 09. MARS 2019 - SIST ENDRET 11. MARS 2019
Mannen som omkom klättrade upp på denna bergsvägg för att ta bilder. Foto: Creative Commons licens / El Coleccionista de Instantes
Mannen som omkom klättrade upp på denna bergsvägg för att ta bilder. Foto: Creative Commons licens / El Coleccionista de Instantes

25-årig tysk klättrade 40 meter utan säkringsrep - föll till sin död när han skulle ta bilder av Soria-vattenfallet

En 25-årig man från Tyskland som omkom under klättring vid Soria-vattenfallet i Mogán kommun på Gran Canaria i torsdags, klättrade utan en säkring längs den branta bergsväggen för att ta bilder och föll från 40 meters höjd.

ANNONSE

Hold deg oppdatert!

Tysker falt i døden fra 40 meters høyde da han skulle ta bilder av Soria-fossen

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier

Mannen var på semester och skulle ha rest tillbaka till Tyskland idag, skriver tidningen La Provincia.

Han ska ha kört upp i Soria-området i den övre delen av Mogán kommun med en fyrhjulig motorcykel tillsammans med fyra vänner. När de kom fram, ska de enligt upgift ha gått på en vandring.

Mannen som omkom sägs ha bestämt sig för att klättra upp på den vertikala bergsväggen för att ta bilder. De andra fyra gick tydligen vidare längs en vandringsled.

När de inte hörde någonting från 25-åringen, gick de tillbaka för att leta efter honom, men hittade inte honom och larmade nödcentralen.

En räddningshelikopter skickades ut, och mannen upptäcktes ligga i terrängen 50 meter under toppen av klippan. Han levde fortfarande och transporterades till Dr. Negrin sjukhus i Las Palmas, där han senare avled av sina skador.

ANNONSE

Día de Canarias, Kanariøyenes dag

30.05.2019 10:00

FOLKEFEST: Día de Canarias, Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene.
ANNONSE

En komplett ferieøy

Gran Canaria byr på dramatisk og vakker natur, interessante fortidsminner, spennende arkitektur og trivelige bymiljøer.

Yrende kulturliv

Den musikk- og kulturinteresserte har mye å glede seg over på Gran Canaria. Nesten hver dag er det konserter, opptredener og utstillinger et eller annet sted på øya.

ANNONSE

Utsøkte råvarer

Gode råvarer, originale oppskrifter og smakrike retter preger matkulturen på Gran Canaria. Flere retter er enkel, god og næringsrik husmannskost.

ANNONSER
ANNONSE