ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 10. FEBRUAR 2019
En grupp vandrare som går på vandring i Guauyadeque. Vandrarna på bilden är inte bland de som räddades. Foto: Canariajournalen

Utländska vandrare räddade med helikopter i Guayadeque

Tre utlänningar som fick problem under en vandring i bergen i Guayadeque på sydöstra Gran Canaria på lördagskvällen, blev idag, söndag, räddade med helikopter och transporterades till Las Palmas sjukhus.

Vandrare drabbades av måttlig hypotermi (nedkylning) efter att ha gått vilse på lördagen och fått tillbringa natten på berget, skriver nödcentralen på Kanarieöarna i ett pressmeddelande.

Nödcentralen meddelades på lördagskvällen, och brandmän och personer från civilförsvaret ryckte ut och hittade vandrarna samma kväll.

De befann sig i Caldera de Los Marteles i Guayadeque, som ligger mellan Agüimes och Ingenio på Gran Canaria. Detta är ett populärt vandringsområde.

Det var dock inte möjligt att nå vandringarna i mörkret. Vandrarna fick vägledning från nödcentralen så att de kunde stanna kvar där över natten.

Utlänningarna hämtades med helikopter klockan 8:40 på söndagsmorgon och transporterades till sjukhuset Dr. Negrín, där de är under observation.

Läs också

Guayadeque: Grön och frodig grottdal

ANNONSE

Hol deg oppdatert!

Følg Canariajournalen på Facebook.

Der kan du i tillegg til nyhetsflyten følge diskusjonene og bidra selv i kommentarfeltene, og få en hel del ekstra informasjon, blant annet i form av:

  • Bilder
  • Filmklipp
  • Tips og råd
  • Ting som skjer
  • Informasjon som kan være nyttig
  • Nyheter om Kanariøyene fra andre medier
ANNONSE
ANNONSER