Nya testsatser och skydd har kommit till Kanarieöarna

Corona-virus: Två flygplan med 58 200 testuppsättningar, 1,5 miljoner masker, 500 000 par handskar och 4 000 skyddsglasögon levererades till Kanarieöarna på onsdagen.

En del av materialen från Kina kom på onsdagen. Foto: Kanarieöarnas hälsodepartement

- Testning av personer med symtom på Covid-19, hälso-och sjukvårdspersonal samt personer på vårdhem och centra för funktionshindrade ska prioriteras, säger Kanarieöarnas president Ángel Víctor Torres, i ett pressmeddelande.

Hälsopersonal och säkerhetsstyrkor på ögruppen har nyligen haft brist på skyddsutrustning. Det som nu har kommit ska distribueras till dessa och socialarbetare, brandmän, städpersonal och andra viktiga yrkesgrupper som utsätts för extra infektionsrisk.

Flygplanen landade på Gran Canaria och Fuerteventura. Transporten kom från Kina, och en grupp kanariska affärsmän har hjälpt till med upphandling och logistik.

Kanarieöarnas regering har också avsatt 16 miljoner euro från sina egna medel för inköp av infektionsbekämpning, testsatser och andningsskydd. Detta ska komma de närmaste dagarna.

Dessutom kom 28 respiratorer, 50 000 masker och 23 200 par handskar och 100 skyddsdräkter på tisdagen i en sändning som det spanska hälsodepartementet stod bakom.

Förra helgen kom det över 15 000 ansiktsmasker.

Två nya flygfrakter med ännu mer materiel som köpts av Kanarieöarnas hälsodepartement förväntas denna vecka.

Översättning Thomas Nilsson