60-åring drunknade på badstrand i Arguineguín igår

En 60-årig man dog av drunkning på La Lajilla-stranden i Arguineguin på sydvästra Gran Canaria igår, lördag. Två barn var nära att drunkna på samma plats och tid.

Dödsfallet inträffade vid en strand i Arguineguín i Mogán kommun på lördagen eftermiddag. Foto: Ayuntamiento de Arguineguin

Det var mycket vågor på södra sidan av Gran Canaria vid den aktuella tidpunkten. 60-åringen och de två barnen drogs in i havet av underströmmar klockan 16.20, skriver akutcentret på Kanarieöarna i ett pressmeddelande.

Livräddare lyckades rädda de två unga med hjälp av jetski.

60-åringen togs också till land, men hans  liv kunde inte räddas trots återupplivningsförsök. Han lär ha skadats, troligen efter att ha slagits mot stenar eller stenar, och hjärtat hade slutat slå

.
Många av drunkningsolyckorna på Gran Canaria i år har inträffat vid stränder i Mogán kommun sydväst på ön, den näst största turistkommunen som sträcker sig från Arguineguin till Veneguera längst sydväst.

25-åring drunknade på Fuerteventura

Klockan 15.20 dog en 25-årig spanjor igår vid undervattensfiske i Faro de la Entallada i Tuineje, Fuerteventura.

Samma dag den 19: e räddades en 13-årig efter att ha fallit i havet vid El Cotillo i La Oliva, Fuerteventura.

På fredagen drunknade en man på Fuerteventura, och en annan man drunknade på Lanzarote.

34 personer har dött i drunkning på Kanarieöarna i år.

Flera olyckor i helgen

Det har skett flera allvarliga olyckor på lördagen:

- En 58-årig motorcykelförare dog i en olycka i Telde på östra Gran Canaria i går kväll.

- En 59-årig man blev allvarligt skadad vid ett fall i Arinagas hamn på Gran Canaria natt till dag.

- Två 60 år gamla kvinnor skadades lindrigt efter att ha blivit påkörda i stadsdelen Siete Palmas i Las Palmas klockan 14 igår.

- En 33-årig man som föll från en klippa när han fiskade från stranden vid Playa del Cochino Yaiza på Teneriffa klockan 9 igår fick måttliga skallskador och räddades med helikopter.

- På Refugio de Altavista La Orotava på Teneriffa fick 46-årig kvinna räddas klockan 17.20 efter att ha fallit under vandring i nationalparken. Kvinnan vårdades för lindriga skador.

Tags