Saknad svensk hittad död i havet på Teneriffa

En svensk man som försvann i havet vid El Pris-kusten i Adeje kommun söder om Teneriffa under en drunkningsolycka onsdagen den 18 april, hittades död idag. Mannens bror drunknade i samma olycka.

I detta område på Teneriffa drunknade två svenska bröder. En man försvann i havet och hittades först på måndag eftermiddag. Foto: 112 Canarias

Den omkomne hittades flytande i havet med ansiktet ner klockan 14.30 på måndagen nära mynningen av Erques-ravinen i Guía de Isora, nära El Balito, av en person som varslade sjöräddningstjänsten på Kanarieöarna.

En helikopter från sjöräddningstjänsten ryckte ut och hämtade upp mannen från vattnet, skrev tidningen La Opinion och andra spanska medier.

Det var klockan 17.50 som en av de svenska bröderna ska ha träffats av en stor våg, enligt tidningen La Opinion. Flera människor som stod på land, däribland brodern till han togs av vågan, lär ha hoppat ut för att rädda mannen.

Dessa fick också problem. Tre av kom i land, men brodern till mannen som togs av vågen led en hjärtstillestånd och omkom.

Den ene brodern lär ha bott i Los Cristianos och den andra var på besök hos honom med sin syster och hennes pojkvän.

Utrikesdepartementet har tidigare bekräftat för Canariajournalen att de vet att en svensk man bosatt i Svealand har omkommit  i Spanien. De har ännu inte bekräftat att de känner till den andra broderns dödsfall.

Tags