Man dömd till åtta månaders fängelse för grov hundmisshandel

En man från La Gomera blev den här veckan dömd till åtta månaders villkorlig dom för att ha slagit sina hundar upprepade gånger med en stor pinne och slängt ner dem i en ravin.

Gjeterhunden Esperanza ble hardt skadet av mishandlingen, og en seks måneder gammel valp døde. Foto: Pro Animal La Gomera

Detta borde ska ha hänt den 15 februari i staden Jerduñe enligt Seprona, Guardia Civils avdelning för flora, fauna och miljö-kriminalitet.
Ett vittne skall ha sett mannen slå en två år gammal tik och en sex månader gammal valp och sedan kastat ner dem i ravinen. Ögonvittnet anmäld hämdelsen till Seprona.

Flera djupa skärsår

Valpen ska enligt uppgift ha fått skallen krossad och dog av sina skador, men den vuxna tiken kunde räddas tack vare ett snabbt ingripande av Seprona.
Tiken skall ha haft sex mycket djupa skärsår i huvudet och en allvarlig skada på ett öga, enligt djurskyddsorganisationen Pro Animal Gomera, som utförde behandling och rehabilitering av tiken.
Mannen är också berövad rätt till djurhållningen i två år och döms att betala ersättning till Pro Animal Gomera för de kostnader de haft för att behandla hunden.
Han ska ha erkänt dådet och accepterat domen.

Tags