Gångvägen mellan Arguineguín och Patalavaca öppnas igen

Vandringsleden som går  25 meter över havet längs vägen mellan Arguineguín och Patalavaca i Mogán kommun på sydvästra Gran Canaria är nu öppen igen efter omfattande reparationer.

Gångvägen öppnas nu för fotgängare, även om ett litet arbete kvarstår. Foto: Ayuntamieonto de Mogán

Reparationsarbetet började i juli 2017, och nu är den populära gångvägen äntligen tillgänglig igen, till glädje för de många turisterna och lokalbefolkningen som bor i området.

Under den perioden var vägen stängd, och fotgängare fick gå en gångväg längs strandpromenaden som ibland varit i dåligt skick.

Det är bara småsaker att göra innan gångvägen är helt klar, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Det största jobbet har varit att reparera och förstärka den 25 meter höga strukturen som håller upp gångbanan på några sträckor.

Nya rostfria stålskenor är uppbyggda, ny ytbeläggning läggs, gatubelysning har reparerats och renoverats, viloområden har blivit renoverade med nya sittmöbler och graffiti har tagits bort.

Promenaden går mellan Sunwing Hotel i Arguineguin och Doñana-lägenheten i Patalavaca och är 733 meter lång.

Arbetet gjordes med hjälp av 500 000 euro i stöd från den spanska regeringen och 75 000 euro från Mogán kommun.

Arbeten pågår också för att förbättra och förnya gångbanan som går längs kusten. Den första fasen har slutförts, vilket inkluderar den nu förnyade La Lalillastranden.