Sjukhuset på södra Gran Canaria öppnar akutmottagning för barn

San Roque sjukhus i Maspalomas på södra Gran Canaria öppnar en akutmottagning för barn upp till 14 år som kommer att vara öppen 24 timmar om dygnet varje dag om året.

Hospital San Roque i Maspalomas på södra Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Sjukhuset är privat och är godkänt av Kanarieöarnas folkhälsovård (SCS) för behandling av patienter med offentligt hälsokort, därmed ett europeiskt hälsokort.

Har saknats i syd

Efter två år med en allmän brist på barnspecialister på Kanarieöarna kommer denna tjänst nu att erbjudas, skriver San Roque Hospital i ett pressmeddelande.

Hittills har folk som bor på södra och östra Gran Canaria uppgift inte haft hälsoutbud med pediatriska specialister inom området, och har hänvisat till barnsjukhus- och BB i Las Palmas.

300 kvadratmeter

Barnavdelningen är på 300 kvadratmeter och har dekoration anpassad för barn. Det finns tre undersökningsrum och tolv observationsrum, sex av dem med spjälsängar.

Avdelningen ska bemannas i genomsnitt med tio barnspecialister. Fyra av dessa måste vara anställda på sjukhuset. Det kommer också att finnas nio vårdpraktiker och sex hälsoassistenter samt tolkningstjänster för utländska patienter.

Vardagsrummet är utrustat med tv, tablett och spel för barn.

Tags