Kanarieöarnas president uppmanar arbetsgivarna att betala de anställda bättre

Fernando Clavijo, Kanarieöarnas president, uppmanade i en radiointervju på Cadena SER igår att kanariska arbetsgivare börjar höja arbetstagarnas löner.

Det är en ynklig lönenivå för många som arbetar på lönebotten i hotell- och restaurangbranschen på Kanarieöarna. Fernando Clavijo ber arbetsgivarna att betala bättre. Arkivfoto: CC

Det är dags att kanariska arbetsgivare börjar visa en sådan gest, sade han, med hänvisning till behovet av att fördela rikedom bättre.

Clavijo ber också arbetsgivare att visa socialt samvete genom att hyra fler kanarier istället för människor utifrån.

Anledningen är att fattigdomen fortsätter att öka på Kanarieöarna, även om turistnäringen, som är tyggraden i ögruppens ekonomi, går bättre än någonsin och drar in enorma summor i vinst.   

Den senaste rapporten om fattigdom i Spanien presenterades nyligen och den visade att graden av fattigdom och social utslagning på Kanarieöarna har ökat till mer än 44 procent.

Trots att fler arbetstillfällen skapas för närvarande och arbetslösheten är på väg ner, är lönerna på stora arbetsplatser,  där många arbetstagare livnär sig, mycket låga. - Så låga är att många människor måste ha stöd av offentliga eller privata stödorganisationer för att klara sig, trots att de har arbete.

Tags