Dyr parkering på Kanarieöarnas flygplatser

Flygplatserna på Kanarieöarna har bland de dyraste bilparkeringarna i Spanien, enligt en analys på en webbplats för resenärer, Airhelp.

Gran Canarias flygplats. Foto: Hugo Ryvik

På flygplatsen på Gran Canaria och de två flygplatserna på Teneriffa kostar det 85 euro att parkera nära terminalen i en vecka på sommaren vid flygplatsoperatören Aenas parkering, enligt Airhelp.

Det ligger inte långt efter Barcelona, ​​vilket är den näst dyraste i Spanien med 88,45 euro per vecka. Den dyraste är på Ibiza. Där kostar en veckas parkering nära terminalen 92.50 euro.

Lägre priser på Aena hemsida

En priskontroll på Aensas parkeringsplats visar dock lägre priser än Airhelp tillkännager för Gran Canaria flygplats:

Parkering under tak nära terminalen (P1) kostar 74 euro för en vecka i augusti om du inte förbeställer, 54 euro om du beställer.

Lanzarotes parkering kostar 72,40 euro, och på Fuerteventura och La Palma kostar det 67 euro enligt Airhelp prislista.

Den billigaste flygparkeringen finns på Palma de Mallorca (44 euro), Melilla (48,35 euro) och Alicante (49 euro).

Långtidsparkering på kort gångavstånd

Du kan dock få billigare med parkering på Gran Canaria genom att välja att parkera på långtidsparkering (P2 istället för P1) lite längre bort från terminalen, men ändå inom fem minuters gångavstånd.

Det finns också parkeringstjänster som Canpark, som har inomhusparkering söder på ön, ocherbjuder hämtning och leverans av bilen på flygplatsen och Estetic Park. Hämtning och leverans sker vid en bensinstation tvärs över motorvägen vid Gran Canaria flygplats.

Möjligt att parkera gratis

De som är hemvana på Gran Canarias flygplats vet också att man kan stå gratis på grusvägar och längs småvägar ett par hundra meter utanför flygplatsparkerna, så länge det finns utrymme.

Det finns emellertid ingen belysning eller övervakning, så risken för bilinbrott är större.

Tags