Dumpade kuddar och sängkläder som donerats till Afrika i Fataga-ravinen

Stora mängder kuddar och sängkläder från ett hotell som skulle levereras till Afrika av en välgörenhetsorganisation hittades dumpade i Fataga-ravinen söder på Gran Canaria på torsdag morgon.

Kuddar och sängkläder låg i en stor hög i naturen. Foto: Vattenverket på Gran Canaria

Det var under en rutinbesiktning av vattenverket som sängkläder och kuddar hittades, och de kunde snabbt spåras tillbaka till Gloria Thalasso & Hotels.

Förare får skulden

Nu visar det sig att hotellet inte längre kan hållas ansvarigt, eftersom sängkläderna hämtats av en förare från ett  företag som fick transportuppdraget från välgörenhetsorganisationen Asociación Españolafro Canaria den 2 februari.

Istället för att transportera lasten dit den skulle lär han ha dumpat den i naturen av okänd anledning.

Välgörenhetsorganisationen har nu släppts ett offentligt uttalande där de friar hotellet för allt ansvar för det som har hänt. Torsdagskvällen var lasten helt borttagen från ravinen.

Föraren lär vara  identifierad. Organisationen förklarar att det är upp till offentliga institutioner att ingripa och lagföra föraren.

Säkerhetsrådet för San Bartolomé de Tirajana kommun och miljöansvariga för örådet på Gran Canaria ska ha informerats om frågan.

Kan skapa problem vid översvämning

Strax efter att sängkläderna hittades i ravinen, publicerade örådet på Gran Canaria ett Twitter-meddelande.

Det påpekas att,  förutom att vara olagliga, så kan dumpningar av det här slaget utgöra en fara i nödsituationer, eftersom sängkläderna kan dras med av översvämningsvatten och täppa till utloppet mot havet.