Dråpet i Arguineguin ska ha genomförts med en kopia av ett japanskt samurajsvärd

Mordet som ägde rum måndag kväll på Angel Guimerá gatan i Arguineguíns centrum på Gran Canaria skall ha utförts med en förminskad kopia av ett japanskt samurajsvärd.

En 50 centimeter lång kopia av en katana ska ha använts som mordvapen. Bilden visar en antik, äkta katana som har ett längre blad. Foto: Creative Commons-licens / Emmanuel H

En man i 50-årsåldern dog på gatan utanför sin bostad klockan 21.45 på måndagen efter att han påstås ha blivit attackerad av sin egen bror, som bor på samma gata.
Brodern (52) har gripits av polisen, som lär ha hittat vad de tror är mordvapnet i broderns hem, enligt tidningen La Provincia.

Angrep troligen med en katana

Polisen genomförde enligt uppgift en rekonstruktion av mordet. Hypotesen de arbetar utifrån är att bröderna skulle ha kommit i bråk, och att den påstådde mördaren skulle ha attackerat sin bror med ett cirka 50 centimeter långt svärd som liknar en katana, ett japanskt samurajsvärd, bara något kortare.

Vittnen som La Provincia hänvisar till skall ha sett mordoffret sitta framför en bank i gatan och ropa till sin bror, som bor i närheten. Brodern ska ha kommit ut på gatan och attackerat med ett svärd.

Tillfogade flera allvarliga sår

Offret skall ha blivit tillfogat sår runt en armhåla och i ryggen. En av huggen har förmodligen skadat en stor artär som gjorde att offret förblödde. Men detta är inte bekräftat förrän den rättsmedicinska obduktionen är klar.

Enligt vittnen som La Provincia hänvisar till har bröderna varit i tvist under många år. Familjen består av två föräldrar, två bröder och tre systrar, och skall ha flyttat till Arguineguin för flera decennier sedan. Pappan skall ha arbetat i ett företag som var inblandat i tomatexporten.

Mamman i familjen dog nyligen, och det lär ha varit en tvist om arv av egendom som är kärnan i fiendskapen mellan bröderna, enligt La Provincia.