Så blir Arguineguins framtida parkeringshus

En ny parkeringsanläggning skall byggas centralt i Arguineguin, där det finns stora parkeringsproblem idag. Parkeringsanläggningen får 486 parkeringsplatser i två våningar under jord.

Ritning av parkeringsplatsen. Vid ett kommunfullmäktiges möte i Mogan den 29 augusti godkändes kontraktet för byggandet av parkeringsanläggningen och en rapport om inrättandet av en kommunal parkeringstjänst. Ill: Mogan kommun.

På taket blir det en lekplats för barn, idrottsområden och rekreationsområden för vuxna, en matkiosk, en 500 kvadratmeter flerfunktionsbyggnad, viloplatser, skuggade områden och grönområden.

Totalt skall parkeringsområdet täcka ett område på 7 800 kvadratmeter. Det kommer att drivas av det kommunala företaget Mogán Gestión Municipal, skriver Mogan kommun i ett pressmeddelande.

Parkeringsavgiften blir 1,50 euro per timme, 50 euro per månad för 24-timmars parkering och 30 euro per månad för parkering upp till tolv timmar om dagen.

Parkeringsanläggningen har en byggnadsbudget på 8,19 miljoner euro. 5 miljoner kommer från Kanarieöarnas investeringsfond FDCAN, resten betalar kommunen.

Idag finns det bara 220 parkeringsplatser på gatunivå i området.