Ny och bättre gångväg på Maspalomas stranden

En ny och bättre gångväg i konstmaterial ersätter den slitna och delvis förstörda gångvägen i trä som går ut på Maspalomas stranden.

Nu är det lättare att gå ut på Maspalomas stranden från fyren. Foto: Cabildo de Gran Canaria

Promenadstigen på stranden från Faro, Maspalomas, var direkt farlig för gående och svår att använda för rullstolsburna och personer med nedsatt rörlighet.

San Bartolome de Tirajana kommun har fått många klagomål på gångvägen från turister och har letat efter bättre lösningar i sju år, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Nu kommer de att hitta en lösning av ett material som är relativt nytt på marknaden och som de hävdar är bättre, mer hållbart, bekvämare att gå på, säkrare och lättare att rengöra samt kommer att smälta in  in i landskapet.

Det kommer att kunna begränsad trafik med motorfordon i fall där det anses vara nödvändigt och skall vara  testad i några månader på en tillträdesväg till Playa del Inglés med gott resultat.

Den nya gångbanan består av 2 X 1,20 m breda  moduler så att den blir sammanlagt 2,40 m bred. Det skall gå hela vägen från fyren till Röda Korset vid köpcentret Oasis.