Grönt ljus för hotellbyggen efter 10 års väntan

San Bartolomés kommun har gett byggtillstånd för två hotell som turistföretaget Seaside Hotels ska bygga i Pasito Blanco. Det blir första gången på tio år som ett nytt hotell byggs i denna kommun på södra Gran Canaria.

Seaside Pasito Blanco Foto:SeasideH.

Tillstånden kommer tre och ett halvt år efter att företaget - som ägs av den tyska affärsmannen Theo Gerlach - bad om godkännande för att utveckla sina projekt 2016, och efter en mer än tio år drakekamp med kommunen.

Enligt nyhetsbyrån EFE kommer två nya femstjärniga hotell med en total kapacitet på 1 454 bäddar att finnas tillgängliga, en investering på 120 miljoner euro.

Ett hotell kommer att byggas på ett område på 66 000 kvadratmeter. Det kommer att finnas tre våningar och 550 rum, totalt 1 104 bäddar.

Den andra kommer att ha en total yta på 46 000 kvadratmeter, med fyra våningar som rymmer 161 rum, dvs. 350 bäddar. Hotellföretaget har ägt tomterna i Pasito Blanco sedan 1989.

Alejandro Marichal, rådgivare för stadsplanering och turism i kommunen säger:  "detta avslutar 10 år av absolut förlamning i byggandet av nya hotellanläggningar", och att detta är ett resultat av det "bestämda åtagandet" att vitalisera en av de viktigaste turistkommunerna i Spanien.

Översättning Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Tags