Hotellens omsättning på Kanarieöarna ökade med tio procent

Under de första tre månaderna, ökade omsättningen för hotell på turistorter Kanarieöarna, Valencia, Alicante, Sevilla, Malaga, Cadiz och Granada med över tio procent, enligt det officiella turistundersökningen Exceltur.

Det finns inga tecken på att turismens tillväxt på Kanarieöarna kommer att bromsas upp. Här från stranden Amadores på Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Turismen i Spanien har ökat med 4,1 procent under de senaste tolv månaderna. Första kvartalet 2017 har utvecklingen varit så bra att tillväxtprognoserna för 2017 har reviderats upp från 3,2 till 3,5 procent.

Antalet anställda inom turistnäringen har ökat med 4,4 procent för perioden januari-mars jämfört med samma period 2016.

Rapporten från Exceltur uttrycker oro över den starka ökningen för fritidshus, som nu står för 10,4 procent av det totala boendet som erbjuds i Spanien.

Efterfrågan på denna typ av boende har ökat med 38,7 procent, enligt Exceltur. I Madrid har den vuxit med så mycket som 219 procent, och i Andalusien 90,7 procent.

Brexit lämnade inga negativa effekter på turisttillströmningen från Storbritannien, som har ökat med 13,5 procent. Brittisk logi på hotell ökade med 5,7 procent och britternas pengar som de spenderade på semester i Spanien ökade med 20,3 procent.

Tags