Se vad Mogan kommun kommer att spendera sina 10,7 miljoner euro på

Gran Canaria näst största turistkommun Mogan har fått 10,7 miljoner euro i bidrag från olika fonder för investeringar och projekt av strategisk betydelse.

Mogan kommun ligger sydväst på Gran Canaria och sträcker sig längs kusten från Arguineguin till Puerto de Mogan och Veneguera, och långt in i landet. Kustlinjen är mycket populär bland skandinaviska turister, och det är där vi finner flest bosatta och övervintrande norrmän. Foto: Google Ea

Pengarna kommer från olika EU-fonder, den spanska regeringen och den regionala regeringen på Kanarieöarna, och kommer att användas för fem åtgärder på flera ställen i kommunen, enligt borgmästare Onalia Bueno.

Kustpromenad

En av dessa åtgärder är den första etappen av renoveringen av en strandpromenad mellan Las Marañuelas Beach i Arguineguin och Anfi del Mar längre västerut.
En kanalise Costa Alegre ravin till en kostnad av 300.000 euro är en del av detta arbete. De pengar som anslagits av den kanariska regionala regeringen.

Naturlig pool

Dessutom ligger det med en halv miljon euro från den spanska regeringen för rehabilitering av den naturliga poolen i Costa Alegre, där den främre delen av strandpromenaden och poolen ska skyddas från vågor.  Det kommer även att byggas en terrass, en restaurang och ett grönområde.

Toaletter

En annan åtgärd är olika förbättringar på stränderna i kommunen, såsom uppgradering av toaletter vid Las Marañuelas-, Patalavaca- och Tauritos stränder. Detta är nödvändigt för att kunna ha något hopp om att kunna tilldelas den så kallade "blå flaggan", som är en kvalitetsutmärkelse för stränder.

300.000 euro kommer att användas för toaletter. Även dessa pengar kommer från Kanarieöarna regionala regeringen.

Parkering

En ny parkering för 500 bilar i Arguineguin innebär en investering på fem miljoner euro.
Pengarna kommer från Kanarieöarna Development, Fdcan.

255.000 euro tilldelas från en EU-fond för Ecoturmac projekt, avsedda att belysa naturarv, landskap och främja ekoturism och aktiv turism i kommunen.

Pino Seco rehabilitering

Dessutom hämtar man in 4,2 miljoner euro från EU: s Feder medel för hållbar utveckling och tillväxt i stadsområden.
Dessa pengar kommer att gå till återvinning och rehabilitering av Pino Seco Gorge, ett projekt som skall slutföras under 2022.

Mogan

Mogan är en av de 21 kommuner på Gran Canaria. Det är också namnet på byn Mogan, där stadshuset ligger åtta kilometer inåt landet från kuststaden Puerto de Mogan.