Hotellpriserna har stigit med 15 procent på Kanarieöarna

Den kraftiga ökningen av antalet turister som reser till Kanarieöarna har stor inverkan på priserna, som har gått upp med 15 procent i december i år jämfört med december förra året, enligt prisindex från reseportalen Trivago.

Hotellprisene har hatt en voldsom økning på Kanariøyene, parallellt med at turisttilstrømningen øker, og hotellene har 80-100 prosent belegg store deler av året. Foto: RIU

Kanarieöarna har störst inflation av de spanska regionerna. Det genomsnittliga priset per dag för hotellrum på Kanarieöarna är nu 145 euro.

Kanarieöarna följs tätt av Balearerna med 137 euro och Katalonien med 104 euro i genomsnittligt hotellpris. På Balearerna har priserna fallit med 12 procent från december 2015 men ökade med 12 procent från oktober i år.

I Spanien som helhet har priserna generellt stigit med tre procent från förra året till i genomsnitt 98 euro.

En ökning med 18 procent i Las Palmas

Av de spanska städerna hade Cáceres den största prisökningen, 30 procent. Nummer två är Las Palmas med en ökning på 18 procent. Därefter följer Huesca (17 procent) och Badajoz (15 procent).

I oktober ökade antalet hotellnätter på Kanarieöarna med 12 procent till 9,8 miljoner övernattningar. Det innebär att över 10 procent fler människor övernattat.

Logipriserna i oktober var 8,9 procent högre än i oktober förra året.

I november ökade antalet utländska turister som flög till Kanarieöarna med nästan 14 procent, och antalet spanska turister ökade nästan lika mycket.