Tio personer arresterade försäljning av falska märkeskläder i San Agustín

Polisen har gripit åtta män och två kvinnor som är misstänkta för att vara inblandade i försäljning av falska märkesvaror till turister i sex butiker i San Agustín på södra Gran Canaria.

Från polisaktionen i San Agustin på Gran Canaria mot piratvaror i april. Foto: Policia Nacional

Polisåtgärden i april diskuteras i en tidigare artikel i Kanarieöarna. Läs artikeln här:

Polisrazzia mot klädaffär i San Agustin idag

De gripna är mellan 24 och 62 år, sade polisen i ett pressmeddelande.

Sex personer lär ha kriminellt förflutet på från tidigare.

Sex affärer i San Agustin inspekterades av polisen.

383 000 euro i försäljningsvärde

Ett stort antal falska varumärken till ett marknadsvärde på cirka 383 000 euro beslagtogs, särskilt sportkläder, solglasögon och plånböcker.

De arresterade är affärsinnehavare, chefer och anställda i butikerna som polisen hävdar är ansvariga för försäljningen av piratkopierade varor.

Stort problem i Spanien

Denna vecka publicerades en rapport av tullverket i Spanien, vilket visar att Kanarieöarna är den näst största piratregionen i Spanien efter Madrid.

Polis och tull genomförde 723 åtgärder mot piratvaror förra året på Kanarieöarna.

3,1 miljoner smidda produkter beslagtogs i Spanien år 2017. Bland dessa var 960 000 falska kulspetspennor från Kina beslagtagna i Melilla, en autonom spansk stad omgiven av Marocko.

Med detta beslag ökade andelen kontorsprodukter med beslagtagna piratvaror i Spanien med 43 procent.

Dessutom beslagtogs 354000 hygienprodukter i Spanien förra året, samt 276 000 exemplar av kläder, skor och accessoarer till kläder.

60 miljoner euro

Värdet av alla falska märkesvaror som beslagtagits år 2017 i Spanien uppskattas till upp till 60 miljoner euro av skatteverket.

Värdet av falska smycken uppskattas till 24 miljoner euro, falska armbandsur till tolv miljoner euro, kläder för nästan sex miljoner euro och sportskor för över fyra miljoner euro.

Tags