Tre skadade efter vilt bråk med stenkastning och påkörning i Gáldar

Sex personer var inblandade i ett våldsamt bråk där en bil stenades och människor blev påkörda i Gáldar norr på Gran Canaria på lördag.

Guardia Civil har hört de inblandade och bestämt sig för att häkta fyra personer. Illustrationsfoto: Guardia Civil

Det var fyra personer i en bil som kom i konflikt med vakten på ett bostadsområde i Faro de Sardina och hans fru, skriver tidningen La Provincia. Två personer ska ha blivit skadade när de enligt uppgift  blev påkörda av bilen.

Bråket  ägde rum klockan 16.30. Väktaren ska ha lagt märke till bilen med fyra personer nära lägenhetslängan och ska  ha pratat med dem i tron att de var där för att stjäla, eftersom de inte hade någon anhörighet till bostäder i området.

Bråket skal ha urartat i  stenkastning mot bilen, som ska ha kört på vakten vakten och hans fru och tillfört dessa lätta till måttliga skador.

Båda fördes i en ambulans till doktorn Negrín sjukhus i Las Palmas.

Nödcentralen på Kanarieöarna rapporterade först att folket i bilen hade avvikit från platsen, vilket ska ha lett till att bilen eftersöktes. Senare framgick det tydligt från andra källor att de hade kört till Guardia Civilss station i Santa María de Guía för att rapportera skadorna på bilen och lätta skador på föraren.

Efter att ha hört de inblandade, kommer Guardia Civil enligt La Provincia att häkta de fyra som var i bilen för att ha skadat två personer.  Polisen kommer även  undersöka om vakten och hans fru  gjort sig skyldiga till något brott när de  skadade bilen i den påstådda stenkastningen.