Fler charterresor till Kanarieöarna till sommaren

Resebolaget Ving fortsätter att öka antalet charterflyg under sommaren till Kanarieöarna, och lägger nu  31.000 charterplatser till Gran Canaria och Teneriffa inför sommarhalvåret.

Nästa sommar kan ännu fler nordbor njuta av semestern på stranden och resa runt det vackra och omväxlande bergslandskapet med sina många charmiga byar på Kanarieöarna. Foto: Hugo Ryvik

Gran Canaria är den fjärde största destinationen inför sommaren, och Mallorca är den största. Detta innebär en 22-procent ökning av antalet resor, sade företaget i ett uttalande.

Sommarens mest populära semestermål med researrangören Ving är Spanien, som nu ligger före Grekland.

Fler sommarbokningar i förväg

Ving har sålt elva procent fler semesterresor än samma tid förra året. Det är framför allt familjer med barn som är i full gång med tidig semesterplanering.

Företaget har flera sommarnyheter än tidigare år, vilket ökar sommarprogrammet med tio procent till 240.000 resor. Nästan 30.000 av dessa är nyheter.

En av nyheterna är att Ving öppnar sitt tredje Ocean Beach Club Hotel i Cypern denna sommar. Det första öppnades på Gran Canaria i januari 2016 och var helt fullbokat redan innan det öppnade.  Det  andra som öppnades var på Kreta.

Detta är lyxiga hotell med nordisk design, skapade för nordiska besökare, enligt Ving.

Gran Canaria hade för övrigt sin bästa turistsommar någonsin i år med fler än 1,9 miljoner turister från maj till oktober, en ökning med 20 procent och 326,600 besökare.

Främsta destinationerna med Ving nästa sommar:

1. Mallorca
2. Kreta
3. Rhodes
4. Gran Canaria
5. Varna (Bulgarien)

Tags