ANNONSE
Las Palmas de Gran Canaria
+22°C
Partly Sunny
Santa Cruz de Tenerife
+23°C
Partly Sunny
PUBLISERT 17. JUNI 2021
Professionell träning på Kanarieöerna. Foto: Canary Island Tourism

Unik höghöjdsträning lockar cykelstall till Kanarieöarna

PRESSMEDDELANDE: Varje år förbereder sig världens cykelelit på Kanarieöarna, som erbjuder perfekta träningsförutsättningar.

ANNONSE

Nu inleder det nederländska cykelstallet Team Jumbo-Visma tillsammans med Kanarieöarna, som är en av världens främsta träningsdestinationer för cyklister, ett samarbete för en ökad sportturism på ögruppen.

– Här finns den perfekta kombinationen för cyklister. Teneriffa har många lutningar, bra vägar och ett exceptionellt klimat, , förklarar slovenska Primoz Roglic, världens bästa cyklist 2020 och dubbelvinnare av Vuelta a España, som förbereder sig inför säsongen på Kanarieöarna ytterligare ett år.

– Det är den enda platsen vi kan genomföra träningsläger på höjd under bra förhållanden.

Team Jumbo-Visma, det bästa cykellaget 2020, har återigen valt Teneriffa för sina höghöjdsträningsläger som en stor del av förberedelserna inför årets viktigaste tävlingar.

– De främsta anledningarna till att vi valde Teneriffa för att förbereda oss inför säsongens huvudlopp är klimatet, höjden och de långa stigningarna. Kanarieöarna är det bästa resmålet för höghöjdsträning, säger Mathieu Heijboer, Team Jumbo-Vistas prestationschef.

– Faktum är att cyklister kommer sex eller sju gånger om året för att träna.

Det är inom denna ram som Canary Island Tourism, har beslutat att gå samman med det nederländska laget som en del av sin strategi för professionell sportturism.

– Det är en ära för oss att samarbeta med Team Jumbo-Visma, som har de bästa cyklisterna i världen. Kanarieöarna har alltid varit en referens för elitcyklister eftersom de har alla nödvändiga förutsättningar för att maximera sin träning, säger José Juan Lorenzo, VD för Canary Island Tourism.

Unik miljö med bra väderförhållanden

De väderförhållanden som erbjuds i nationalparken Teide, med en lägre andel syre, gör området till en idealisk destination för professionella cyklister.

Det finns få platser i världen där du på så kort tid kan stiga från havsnivå till mer än 2000 meter över havet.

När det gäller klimat är siffrorna för Kanarieöarna tydliga med sina 23°C i genomsnitt på sommaren, 19°C på vintern och 4800 timmar dagsljus per år.

– Berg med samma egenskaper som Teide är antingen snötäckta eller så är temperaturen på topparna extremt höga, säger Jon Iriberri, chef för biomekanik för det nederländska laget.

– Det finns ingen bättre plats i världen att förbereda sig för höjd. De bästa lagen kämpar varje år för att förbereda sina cyklister på Kanarieöarna, särskilt på Teneriffa

Har rum bokade året om

En av cyklisterna som nyligen har varit på träningsläger på Kanarieöarna är Chris Froome, vinnare av fyra Tours de France, två Vueltas a España och en Giro d'Italia.

Britten som gjorde återkommande besök på Teneriffa när han tävlade med Sky (senare Ineos), var tydlig med vad han tyckte om sin vistelse.

– När jag började resa hit kändes det som att vi var på månen. Det fanns inget annat än hotellet, men det var perfekt som det var. Under dessa träningsperioder måste du isolera dig från resten av världen, förklarade Froome till BBC.

När solen går ner på Kanarieöarna uppnår cyklisterna den fristad som de söker.

En del av det bästa med berget är lugnet, utsikten och horisonten.

– Det är väldigt avkopplande. Det finns lag som har rum bokade året om, säger den spanska cykellegenden Perico Delgado.

Destination för professionell träning

– De naturliga förhållandena på Kanarieöarna förvandlar ögruppen till en idealisk plats för professionell träning och aktiv sport.

Många elitidrottare väljer den spanska skärgården för att utföra sin träning. Kanarieöarnas läge, med för närvarande 21 direktflyg från europeiska länder, gör det möjligt för idrottare att nå den spanska skärgården enkelt.

Öarna har 1500 kilometer kustlinje med vulkaniska näringsämnen som lämpas för thalassoterapi, vilket hjälper till med snabb återhämtning.

Dessutom erbjuder öarna ett brett utbud av faciliteter för idrottare på hög nivå.

Läs

Kanarieöarna erbjuder klimat för underbar

Cykling på Gran Canaria

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSER