Gul varning för snö och orange varning för blåst och höga vågor på Kanarieöarna

Orange varning utfärdas för vågor på upp till 6,5 meter i Kanarieöarna torsdagen den 8 februari av väderinstitutet AEMET, och gul varning för snö från onsdag och orange för vind från onsdag i de högst belägna områdena, gul varning på alla andra platser.

Så här ser varslen ut från Aemet för vind, vågor och snö för torsdagen den 8 februari.

Upp till tre centimeter snö kan komma på höjder över 1500 meter och 1300 meter på torsdag, enligt varningar från AEMET.

Regn hela veckan i lägre områden

I lägre områden kan det bli en hel del regn varje dag i framöver till och med söndag 11 februari, och temperaturen förblir ungefär i nivå med dagens, tisdag, med ett par grader lägre på torsdag.

Det spås vindar på upp till storm i bergsområdena på Gran Canaria, Teneriffa och La Palma från onsdag till fredag. På onsdag ligger det en orange varning för vind i samma bergsområden.

Varning för snö, hagel, vind och vågor

Örådet på Gran Canaria varnar att en snöstormen som kommer att drabba bergsområdena på onsdag 7 februari förmodligen att vara ännu hårdare än den tidigare.

Snö kan falla så lågt  som på 1300 meter i det värsta scenariot, och då kommer många vägar att stängas för trafik.

Hagelstormar förväntas på lägre höjder och vindar upp till en full storm i kasten. Torsdagen kan bli lika dålig. Varning utfärdas för snö, vind, hagel / regn och vågor. Beredskapsstyrkor på 500 personer har aktiverats.

Kalla nätter

Det var en kall och regnig natt i bergen natt till tisdag. Vid 700 meter i Aguimes sydost om Gran Canaria visade inofficiella mätningar 7 grader klockan 7 idag och klockan 10 klockan 10.

Canariajournalens medarbetare Thomas Nilsson i San Agustin på sydkusten rapporterar att temperaturen har sjunkit till 15 grader.

På tisdagskvällen var det nere i minus 3,7 grader i Izana på Teneriffa, plus 0,4 i Vega de San Mateo och plus 2,2 i Tejeda, båda på Gran Canaria.

I Puerto Rico sydväst på Gran Canaria var 20,4 grader högsta uppmätta temperatur på måndag och 15,1 på natten och i Maspalomas i söder respektive 23,5 och 13,9 grader.

Tags