Kanarieöarna har haft tre till fem grader högre dagstemperaturer än Benidorm i vinter

Temperaturskillnaden mellan Benidorm på den spanska Medelhavskusten och Maspalomas på Gran Canaria var 4,46 grader i januari, enligt en studie publicerad av Visit Benidorm för att locka turister till Costa Blanca på vintern.

En typisk vinterdag på södra Gran Canaria. Foto: Hugo Ryvik

Det har varit ovanligt kallt i januari och första delen av februari, både på Kanarieöarna och på spanska fastlandet.

Studien från Visit Benidorm visar att det inte varit någon stor skillnad i temperaturen i Benidorm och Kanarieöarna under månaderna oktober, november, december och januari, men betydligt kallare i Benidorm på kvällar och nätter:

De lägsta nattemperaturen på Gran Canaria flygplats har varit mellan 11 och 18 grader från december till mitten av februari, och mellan 3 och 15 grader på Alicantes flygplats, enligt mätningar från statliga spanska väderinstitutet AEMET.

Det visas en genomsnittlig temperaturskillnad mitt på dagen på mellan tre och fem grader till förmån för Maspalomas.

Klicka här för att se temperaturskillnaderna mellan Gran Canaria och Alicante på vintern.

Det har också funnits dagar då det har varit varmare i Benidorm än i Maspalomas, Gran Canaria, Puerto del Rosario på Fuerteventura, Puerto del Carmen, Lanzarote eller Arona på Teneriffa, vilka är de fyra turistorter som Benidorm jämförts med.

Visit Benidorm framhåller de högre temperaturerna i Medelhavet som en konkurrensfördel över Kanarieöarna.

När det gäller nederbörd, hade Gran Canaria flygplats betydligt mindre nederbörd än Alicantes flygplats i februari i år, och lite mer i december och januari.

Klicka här för att se nederbördsskillnaderna mellan Gran Canaria och Alicante i vinter.

På Alicante flygplats, har det kommit mer än 125 millimeter regn varje vecka i februari, men mindre än tio millimeter per vecka i januari och december.

Gran Canarias flygplats har haft mellan 60 och 75 millimeter regn per vecka i februari, från 19 till 26 millimeter per vecka i januari, och 0-28 per vecka i december.

Rapporten är gjord för Visit Benidorm av amerikanska Accuweather, som har väderprognoser för hela världen.

Tags