Nu hettar det till med +43 grader!

Svettigt värre blir det närmaste tiden på Kanarieöarna. Många tycker att det är varmt nu, men från och med tisdagen blir det än mer, med över 40 graders värme!

Så här hett blir det på Kanarieöarna. Foto: Canariajournalen

I de varmaste områdena på södra Gran Canaria rapporterar väderinstitutet Aemet 40 grader på tisdag, 43 på onsdag och torsdag och 39 på fredag. Endast på lördag sjunker temperaturen till 30 grader.

Detta innebär orange värmevarning , antagligen också röd, från Aemet i minst två dagar nästa vecka.

På söndagen rapporterades det 37 grader ned gul varning, och på måndag är det också gulv arning.

I går var det en orange prognos på södra Gran Canaria, och därefter mättes 40,6 grader vid de två varmaste av Aemets mätpunkter på Kanarieöarna, Lomo Pedro Alonso i söder och Tasarte i väster.

Väderprognosen väcker oro för utvecklingen av en stor skogsbrand som startade vid La Palma på fredagen och som fortfarande inte är under kontroll.

Hög risk för skogsbränder förklaras och den högsta beredskapen för skogsbränder har utfärdats på Kanarieöarna på grund av det torra, varma vädret och vindvarningar.

I skrivande stund 13,40 på söndagen var det 38 grader 700 meter över havet. I natt var temperaturen inte under 30 grader (på vår inofficiella uteplatsmätning.)

Översättning: Thomas Nilsson

Tags