Orkanen Ophelia styr bort från Kanarieöarna och mot Norge

Den tropiska stormen Ophelia hade igår riktning mot Kanarieöarna och har nu ökat till orkanstyrka. Nu har den ändrat riktning och går norröver - mot Norge.

Så här förutspår National Hurricane Center att Ophelia kommer att förflytta sig de närmaste fem dagarna. H står för Hurricane (orkan), S för storm. Ill: NOAA

Av: redaksjonen redaksjonen@canariajournalen.no

Meteorologerna på det spanska väderinstitutet Aemet rapporterar att det finns knappast blir orkanvindar på fastlandet i Spanien när Ophelia drar förbi, men Irland blir drabbat.

Kraften i ovädret kommer vid det laget emellertid att ha försvagats och det blir inte längre en orkan, utan en tropisk storm, enligt prognoserna från National Hurricane Center i USA.

När den passerat Irland, går Ophelia vidare till Norge i stormen Nates fotspår. Tidigare rapporterades ett högtryck som skulle hålla stormen borta från Norge. Nu är högtrycket borta, och resten av stormen kommer till Norge under helgen, enligt meteorologerna hos Storm.

Det kommer dock att ge sig störst uttryck i stor nederbörd eftersom vinden efterhand kommer att försvagas, enligt Storm.

Tags