18 av 68 övervakningsstationer visade över 30 grader på Kanarieöarna på lördag

På lördag hade Kanarieöarna de tio högsta mätningarna av temperaturen i Spanien. 18 av 68 mätstationer som spanska meteorologiska institutet AEMET driver på Kanarieöarna visade över 30 graders värme.

Det har varit hett så det räcker på Kanariöarna de senaste dagene, men också mycket sanddis i luften. Foto: 123 RF Stock Photo

Allra varmast var det i byn Sabinosa, som ligger i La Frontera på El Hierro. Där uppmättes 34,4 grader som mest.

Andra platser som nådde över 30 grader var San Nicolas, Adeje, Tenerifes södra flygplats, Las Palmas, Vallehermoso, Teguise, Mogan, Arico, Los Silos, Hermigua, Tacoronte, Arucas, Puerto de la Cruz, La Oliva och Tinajo.

På 16 platser var temperaturen aldrig under 20 grader som lägst.

Idag meddelades tre graders lägre temperatur, men i morse nådde temperaturen fortfarande upp till över 30 grader i Puerto Rico och nästan 30 i Maspalomas, Gran Canaria.

Räkna med en temperatursänkning på ytterligare sju grader på morgonen och föränderliga moln och lokala regnskurar under den kommande veckan.
Dessutom rapporterades det om starka vindar från och med idag som kan komma upp i stormvindar på Tenerife, La Gomera och El Hierro på eftermiddagen, och storm på de övriga Kanarieöarna.

Vid middagstid har idag de starkaste vindarna inträffat i Lomo Pedro Alfonso i bergen söder på Gran Canaria och i Fuencaliente. Det har varit en he del stormvindar.

Tags