Minst 20 saknas på sjunkande båt

Minst 20 personer saknas efter att ytterligare en båt kantrat på flyktingvägen mellan Afrika och Kanarieöarna.

redningsbåt

Räddningsbåt på Kanarieöarna.

40 passagerare har räddats och transporterats till Dakhla i Västsahara, twittrar Helena Maleno, talesperson för hjälporganisationen Caminando Fronteras.

Båten, en lång kanot, ska ha rest från Senegal mot Kanarieöarna, och tillbringat 18 dagar ute i Atlanten.

Caminando Fronteras twittrade i veckan att tre långa kanoter med totalt runt 300 passagerare saknades på rutten till Kanarieöarna.

Det är i nuläget okänt om den havererade båten är en av dessa.

Minst 860 personer har dött, eller saknas och förmodas döda, på vägen till Kanarieöarna hittills i år, enligt siffror från Caminando Fronteras.

Hittills i juli har organisationen rapporterat minst 71 döda och saknade och förmodade döda på denna rutt, förutom flyktingar och andra migranter som lämnat på båtarna som har försvunnit och ännu inte hittats.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.no

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags