Kamerasatsning för säkrare och smartare Maspalomas

75 övervakningskameror kommer att hålla ett öga på läget i Maspalomas, Gran Canarias största turistområde.

75 overvåkingskameraer skal forbedre sikkerheten i turistområde på Gran Canaria.

Ett extra öga på sakernas tillstånd. Illustrationsbild.

Det finns redan 14 kameror runt om i området som används av myndigheterna. Nu kommer ytterligare 61 att installeras.

Tio av dem kommer att övervaka strandområden.

Målet uppges vara att förbättra trafiksäkerheten och få en snabbare respons när olyckor och tillbud inträffar i trafiken, enligt uppgifter från kommunen San Bartolomé de Tirajana.

Dessutom kommer kamerorna att läsa av registreringsnumren för fordon i turist- och bostadsområden.

Att förbättra trafikflödet är ett annat, uttalat mål:

Antalet fordon kommer att räknas av kamerorna för att ge en bild av trafiktätheten, och det kommer att mätas hur lång tid det tar för fordonen från det att de kör in i området tills de kör ut ur områdena.

Kamerorna är anslutna till en trafikövervakningscentral som ligger i El Tablero. De ska enligt uppgift inte användas för hastighetskontroller.

Det hela är kopplat till ett projekt för säkra och "smarta" turistmål, "Destinos Turísticos Inteligentes (DTI)", och får finansiering från EU-fonder.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !