Åska och skyfall på Kanarieöarna

En ny varning för instabila väderförhållanden, nu även med åska och skyfall som kan bli intensiva lokalt, har utfärdats av Kanarieöarnas direktorat för säkerhet och krisberedskap.

Melder kraftig tordenvær på Kanariøyene.

Stormigt väder väntar.

Precis som om det inte vore nog med varningar för värme, calima, vind, vågor och stor skogsbrandsrisk de närmaste dagarna. Nu är det hela paketet.

Krisberedskap har upprättats av både ö-råd och kommuner, står det i varningsmeddelandet.

Det instabila vädret väntas hålla i sig fram till onsdag.

Tätt eller växlande molntäcke på väg från Afrika kan förväntas i Kanarieöarnas omgivningar, med undantag för La Gomera, La Palma och El Hierro.

Åskväder kan följa med på köpet. I varningen nämns utsikter för spridda regnskurar som kan bli mycket intensiva.

Plötsligt, hällande regn som varar i upp till 15 minuter är inte uteslutet, anges det.

Människor uppmanas att följa regeringens råd för självskydd. De finns på nödcentralens webbplats (112 Canarias) på bland annat spanska, engelska och tyska.

Eftersom det ofta är stora, lokala variationer är det inte säkert att det ostadiga vädret kommer att kännas av överallt på Kanarieöarna.

Det förekommer ibland mycket oväder även på de soliga Kanarieöarna, också på sommaren.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !