Så ska shoppingen bli trevligare och säkrare

Ett kommersiellt område i San Fernando de Maspalomas på södra Gran Canaria kommer att göras trevligare för besökare och säkrare för fotgängare.

Handlegate i San Fernando skal pusses opp.

Shoppinggatan är i stort behov av renovering.

Tanken är att träd och granitblock ska installeras för att göra området mer tilltalande och skapa en bättre avskildhet från biltrafiken, skriver kommunen San Bartolomé de Tirajana i ett pressmeddelande i veckan.

Målet är att återställa en fri och vänlig atmosfär som tidigare präglat platsen.

Mindre biltrafiik ska minska buller och luftföroreningar.

Enhetligt intryck

169 flexibla klossar som kan sättas ihop i olika höjder och former kommer att finnas på plats. Dessutom kommer 76 stora anläggningar att sättas ut.

Kommunen tycker att det ger ett stökigt intryck med de olika former, storlekar och material som används på bommar som ägarna till uteserveringar sätter upp, och vill skapa ett mer enhetligt och snyggare visuellt intryck.

Småföretag

Kommunen kommer också att förespråka etablering av små och medelstora företag längs Avenida de Gáldar och de omgivande områdena.

Arbetet med andra förbättringar kommer att starta i mitten av september, uppges det.

Nya gatumöbler kommer att installeras och flera förbättringar kommer att göras i stadsbilden.

Färre bilar på gatorna

Den ökade biltrafiken har lett till en försämring av området, som under de senaste 15 åren har vuxit till att bli en viktig handelsled.

Parkering längs gatorna ska undvikas i större utsträckning i framtiden. Nya parkeringsplatser byggs i Bellavista med direkt tillgång via gatan Partera Leonorita.

Ett underjordiskt parkeringsgarage i två våningar för 200 bilar är i planeringsfasen. Det kommer att ligga på Plaza de la Casa Condal.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !