Bergsvandrare räddade med helikopter

Två bergsvandrare fick räddas med helikopter vid naturmonumentet Roque Nublo på Gran Canaria efter fallolyckor på fredagen och lördagen.

Redningshelikopter ved Roque Nublo på Gran Canaria.

Räddningshelikopter vid Roque Nublo på Gran Canaria.

En 30-årig man från Italien drabbades av ett benbrott i ett fall vid 15.15-tiden på lördagen, skriver larmcentralen i ett pressmeddelande.

Mannen plockades upp av en räddningshelikopter och flögs till universitetssjukhuset Doctor Negrín i Las Palmas.

I fredags klockan 13.20 bröt en 45-årig kvinna benet på samma vandringsled.

Hon räddades också med helikopter och transporterades till Dr. Negrín-sjukhuset.

Vandringsleden till Roque Nublo har varit mycket olycksdrabbad i år, och det har i de flesta fall varit nödvändigt att använda helikopter för att rädda de skadade.

Roque Nublo besöks av över 2500 personer varje dag, enligt Gran Canarias öråd, som överväger att införa en turistskatt för att begränsa gångtrafiken.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags