En död och fem skadade i motorcykelolyckor

En person dog och fem skadades i sex motorcykelolyckor på Kanarieöarna under fredagen, lördagen och söndagen.

På Gran Canaria vrimler det av motorsykler på veiene i helgene.

Det är många motorcyklar på vägarna på helgerna.

En 34-årig motorcykelförare dog i en omkullkörning på väg GC-3 i kommunen Las Palmas på Gran Canaria vid 13.50-tiden på söndagen.

Mannen avled på platsen, skriver larmcentralen i ett pressmeddelande.

I en olycka på Teneriffa klockan 13.50 samma dag skadades en 26-årig man på motorcykel lindrigt när han kolliderade med en bil.

Olyckan inträffade på vägen Las Dehesas i Puerto de la Cruz.

Vid 22.30-tiden på lördagen skadades en 35-årig man på motorcykel lindrigt i en olycka i kommunen Telde på Gran Canaria.

Mannen kolliderade med en personbil.

En 34-årig motorcykelförare skadades allvarligt i en omkullkörning på gatan Mar Mediterráneo i kommunen San Bartolomé de Tirajana på Gran Canaria vid 21.10-tiden på lördagen.

Vid 14.30-tiden på fredagen skadades en 33-årig man lindrigt som körde omkull med en motorcykel  på väg TF-5 i kommunen La Orotava på Teneriffa

I kommunen Puerto de La Cruz på Teneriffa skadades en 42-årig kvinna lindrigt när hon körde omkull med en motorcykel vid 13.20-tiden på fredagen.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !