En gastronomisk höst på Kanarieöarna

Från september till december förvandlas Kanarieöarna till en kulinarisk destination med flertalet evenemang där traditionella smaker möter innovativ matlagning.

Guachinche el Cubano på Tenerife

Guachinche el Cubano i Orotava på Teneriffa.

Som vanligt under höstsäsongen på Kanarieöarna, är kalendern fylld med evenemang som lyfter fram öarnas rika matkultur.

Lokala jordbrukare, boskapsuppfödare och fiskare samarbetar med både lokala och internationella kockar för att erbjuda en rad aktiviteter, från matlagningskurser till provsmakningar.

Turistrådet har sammanställt en översikt över de viktigaste matfestivalerna i höst:

Som vanlig betyr høstsesongen på Kanariøyene at kalenderen fylles med arrangementer som fokuserer på øyenes rike matkultur.

Lokale bønder og restauranter samarbeider med både lokale og internasjonale kokker for å tilby en rekke aktiviteter – fra matlagingskurs til smaksprøver.

Turistrådet har laget en oversikt over de viktigste matfestivalene i høst:

La Gomeras Gastronomifestival

Mellan den 21 och 24 september arrangeras La Gomeras Gastronomifestival på Plaza de La Constitución i öns huvudstad San Sebastián.

Festivalen erbjuder matlagningskurser, provsmakningar och musikframträdanden, och är ett utmärkt tillfälle för alla matälskare att upptäcka öns kulinariska skatter.

Ruta del Gallo på La Palma

I början på november arrangeras den välkända matmässan Ruta del Gallo i staden Los Llanos de Aridane.

Här kan besökare njuta av tapas tillagade med lokala råvaror från de tre grannstäderna Los Llanos, El Paso och Tazacorte.

Mousse de Gofio. En äkta kanarisk delikatess. Foto: Canary Island Tourism

Smaka på Lanzarote

I slutet av november samlas över 150 utställare vid Saborea Lanzarote, en tvådagars matfestival som vid senaste upplagan lockade över 50 000 besökare.

Här möts lokala råvaror med nyskapande matlagning vilket resulterar i spännande kulinariska upplevelser.

Slutligen, som en särskild höjdpunkt under höstens kulinariska säsong bör man inte missa att besöka en av ögruppens många guachinches.

Dessa enkla och familjedrivna matställen, särskilt vanliga på Teneriffa, erbjuder en genuin inblick i Kanarieöarnas matkultur.

Ursprungligen skapades guachinches av vinproducenter som ville sälja sitt eget vin direkt till kunder efter druvskörden.

För att locka besökare började de servera enkla, hemlagade rätter som komplement till vinet.

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !