Teneriffa-kock visade världsklass

En paella från Teneriffa prisas med andraplatsen i en internationell tävling om världens bästa.

Paella fra Tenerife fikk sølvmedalje.

Paella.(katalanska ordet för panna) är en traditionsrik spansk nationalrätt.

I "Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca" på söndagen kom kocken Aday Martín från restaurang Atlanís i Santa Cruz de Tenerife på andra plats i år.

Andra pris är 1500 euro.

Kocken Paco Rodríguez och hans assistent Rafael Climent från restaurangen Miguel y Juani de L'Alcudia i Valencia fick förstapriset, som är 2500 euro.

Tävlingen i Sueca arrangerades för 63:e gången.

I år deltog 40 kockar. Martín var den enda deltagaren från Kanarieöarna.

Översättning: Thomas Nilsson thomas.nilsson@canariajournalen.se

Bli en privat sponsor du också! Canariajournalen har valt att ha allt innehåll utanför betalväggar och finansierar sin drift med annonser och privata sponsorer, utan prenumeration eller pressstöd. Det kostar pengar att driva kvalitetsjournalistik, och du kan hjälpa oss att bli ännu bättre: Bli sponsor, Vipps eller Swish en valfri slant pengar: Vipps: 95 74 94 69. Swish: 070 2314 263. Tack på förhand för ditt stöd !

Tags